keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Muutos

Ihminen voi muuttua. Mikäli vain tahtoo. Olen todiste siitä. Vuosi sitten olin läski, sohvaperuna ja arkajalka. Tänään olen lähes 30 kiloa laihempi, urheiluhullu ja sosiaalisesti lahjakkaampi. Itseluottamuksenikin on noussut kohisten.

Murros on vaatinut roimasti itsekuria ja päämäärätietoisuutta. Oli kaksi selkeää tavoitetta, jotka olen toteuttanut. Kilot ovat karisseet sinnikkäästi kaloreita laskemalla ja ahkerasti liikkumalla. Ujous on puolestaan kaikonnut jääkiekkoilijoita haastattelemalla.

Nykyään tykkään tiirailla itseäni peilistä enemmän kuin ennen. Näytän komealta. Siitä huolimatta olen huojentuneempi kehittyneistä vuorovaikutustaidoistani. Niistä tullee olemaan jatkossa itselleni enemmän hyötyäkin.

Suupaltti en silti ole edelleenkään. Enkä sellaiseksi halua. Keskustelujen avaaja minusta on liki pitäen tullut. Sekin on jo huima ero entiseen. Aiemmin vastasin lähinnä jonnin joutaviin kysymyksiin joolla.

Horisontissa siintää lisäksi uusia haastatteluja. Lisää mahdollisuuksia kehittää keskustelutaitojaan.

Hienointa olisi, että minusta oteittaisiin esimerkkiä. Mallia itsensä kehittämiseen. Itseään on mahdollista jalostaa, mikäli vain tahtoo. Elämä on jatkuvaa oppimista.

Kaikille ei tarjoudu samanlaista mahdollisuutta jalostaa itseään keskustelijana. Laihtumiseen kaikilla on avaimet käsissään. Kesä koittaa. Liikutaan ja pistetään samalla ruokavalio kuosiin. Muutos kannattaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!