torstai 17. tammikuuta 2013

Ihmisiä on kuin muurahaisia

Veikko Lavi lauleli aikoinaan ihmisiä olevan kuin muurahaisia. Kaukaa katsottuna ne ovat samanlaisia, mutta sieluun vilkaistuna asian totuus valkenee, jokainen ihminen on erilainen.

Lavi oli tismalleen oikeassa. Me ihmiset olemme erilaisia ja meitä mahtuu yllättävänkin moneen junaan. Osan jäädessä vielä laiturillekin. Erilaisuus on rikkaus ja kaikkien kukkien on annettava kukkia.

Siinä sitä sitten riittääkin kiinnostavaa haastetta, että antaa näiden kaikkien päivänkakkaroiden kukkia. Omalla käytökselläänkin mahdollistaa tämän. Ihmisiä on osattava käsitellä, niiden kanssa on osattava keskustella ja heitä kuunnella. Tämä on mielestäni yksi kiehtovimmista puuhista Telluksellamme.

Ihmiset, kun ovat erilaisia ja moni heistä tulkitsee ja vastaanottaa viestitkin eri tavalla, niin ihmisten erilaisuus on huomioitava vuorovaikutustilanteissakin. Kaikille ihmisille ei voi puhua samalla tavalla. Omaa käyttäytymistään kannattaa mielestäni hieman muokata sen ihmisen persoonan mukaan, jonka kanssa keskustelet.

Maapallolta löytyy vanhempia, nuorempia, ujompia ja ronskimpiakin ihmisiä. Sekä päälle vielä montaa muutakin ihmislaatua. Kaikkien kanssa et voi keskustella samalla tavalla, jos mielit saada vuorovaikutustilanteen sujumaan. Lisäksi on hyvä myös huomioida, että se samakaan ihminen ei aina ole samalla fiiliksellä keskustelutilanteessa mukana. Tunnetila vaihtelee.

Tämä ihmisten persooniin tutustuminen on kiinnostava asia. Heidän kuunteleminen ja käsittelemään oppiminen. Kuinka jokin ihminen käyttäytyy? Miten joku toinen reagoi viestiisi? Minkälainen se joku muu on luonteeltaan? Nämä saat selville muista ihmisistä keskustelemalla heidän kanssaan.

Itse olen ottanut periaatteekseni sen, että kaikista ihmisistä et voi tykätä, mutta kaikkien ihmisten kanssa on hyvä osata tulla toimeen. Välillä tämäkin vaatii paljon, sillä jotkut ihmiset ovat sinusta itsestäsikin huolimatta epämiellyttäviä. Yhteisen sävelen löytäminen voi olla hankalaa.

Tästä huolimatta, annetaan kaikille kukille tilaa kukkia!















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä rohkeasti kommenttia!